Zero Motorcycles haalt 107 miljoen dollar op

Het Amerikaanse Zero Motorcycles heeft bij een nieuwe investeringsronde 107 miljoen dollar opgehaald. Het merk bouwt al meer dan 10 jaar elektrische motorfietsen en heeft daarmee een voortrekkersrol.

Zero Motorcycles is een van de grootste namen in de wereld van de elektrische motorfietsen. Het bedrijf bouwt motoren voor particulieren, heeft een hoop fleet-klanten bij o.a. de politie en daarnaast levert het ook aandrijfbronnen aan bij andere bedrijven. In totaal kon Zero al rekenen op meer dan 450 miljoen euro aan investeringen, al valt het wel op dat het geld dit keer komt van andere grote spelers in de sector. O.a. de Polaris groep en het gigantische Indiase Hero MotoCorp droegen dit keer hun steentje bij opdat Zero aan nieuwe modellen kan werken. Het volledige persbericht lees je hieronder:

PERSBERICHT

ZERO MOTORCYCLES HAALT 107 MILJOEN USD OP IN NIEUWE INVESTERINGSRONDE

Onder andere Polaris, Exor, Hero MotoCorp en vaste partner Invus behoren tot de investeerders. Dankzij de investeringen zal het merk hun wereldwijde activiteiten verder kunnen uitbouwen en nieuwe modellen kunnen introduceren.

NOORD-SCHARWOUDE, Nederland (3 oktober 2022) –Zero Motorcycles, wereldleider op vlak van elektrische motorfietsen en aandrijvingen, sloot vorige week een nieuwe financieringsronde af waarin het bedrijf 107 miljoen USD aan investeringen ophaalde. De investeringsronde zag de participatie van enerzijds strategische partners als Polaris, Exor en Hero MotoCorp, en anderzijds ook financiële investeerders, waaronder vaste partner Invus.

“Sinds Zero Motorcycles het levenslicht zag in een garage in Santa Cruz, wist het merk de categorie van premium elektrische motoren en aandrijvingen vorm te geven en te definiëren.”, zegt Sam Paschel, CEO van Zero Motorcycles. “Met meer dan 20.000 verkochte voertuigen verzamelde Zero intussen meer dan 265.000.000 kilometer aan ervaring, zowel on- als offroad.” Het merk verfijnde ook de meeste geavanceerde aandrijvingstechnologie voor voertuigen tussen elektrische fietsen en elektrische auto’s, aangestuurd door het Cypher III-besturingssysteem. Bovendien bouwde het bedrijf ook een innovatief en wereldwijd merk uit dat hoog aangeschreven staat binnen de industrie. “Deze financiering zorgt ervoor dat we onze activiteiten op wereldwijde schaal verder kunnen uitbouwen.”, aldus Paschel. “Het zorgt er ook voor dat we nieuwe modellen kunnen ontwikkelen en op de markt brengen om zo onze snelle groei blijvend te ondersteunen. We verwelkomen van harte onze strategische partners en nieuwe investeerders in ons consortium. Bovendien zijn we uiterst dankbaar ten opzichte van Invus en hun niet-aflatende steun en toewijding aan Zero’s missie en visie.”

De zakelijke strategie van Zero berust op drie steunpilaren: motorfietsen voor consumenten (waar Zero een uitgebreid gamma aan weg-, adventure sport- en dual sportmotoren aanbiedt), fleet sales (waar Zero aanwezig is in meer dan 200 politie- en andere overheidsdiensten wereldwijd), en aandrijvingen (waar de technologie van Zero bijdraagt aan de elektrificatie van toonaangevende producten van hun partners).

Met deze nieuwe financieringsronde heeft Zero Motorcycles intussen meer dan $450M aan kapitaal opgehaald. Dat geeft het merk alle nodige middelen om de grenzen van elektrische tweewielers en elektrische aandrijvingen te blijven verleggen en om de elektrificatie van de motorfiets- en powersportwereld te blijven aanvoeren.