Yamaha Track Days 2023: exclusieve circuitdagen voor Yamaha-rijders

Twee plezierige en laagdrempelige circuitdagen voor ieder ervaringsniveau

Circuitrijden op de motor is niet alleen heel leuk, maar ook nog eens heel leerzaam. Daarom presenteert Yamaha Motor Europe, branch Benelux een nieuwe serie exclusieve Yamaha Track Days. Tijdens deze gezellige en leerzame circuitdagen zijn Yamaha-rijders welkom om zichzelf en hun Yamaha-motorfiets te testen op de circuits van Assen (Nederland) en Mettet. De Yamaha Track Days zijn laagdrempelige en compleet verzorgde circuitdagen voor rijders van ieder niveau. 

Onder begeleiding of vrij rijden

De Yamaha Track Days 2022 waren een doorslaand succes, met honderden Yamaha-rijders die op hun eigen Yamaha het circuit op gingen. Daarom staat dit unieke concept dit jaar opnieuw op de kalender. Voor beginners en minder ervaren circuitrijders is er vooraf een uitgebreid instructieprogramma. Eenmaal op de baan worden deze rijders begeleid door instructeurs, die de verrichtingen na iedere sessie zullen evalueren en zo helpen met het verbeteren van de rijtechniek. De al gevorderde circuitrijders mogen vrij rijden. Als ze dat willen zijn er instructeurs aanwezig die ze helpen hun techniek nog verder aan te scherpen. U bent immers nooit uitgeleerd! Mede daarom zijn er verschillende professionele Yamaha-rijders aanwezig. Deze professionele racers geven een gratis persoonlijke masterclass en begeleiden de rijders tijdens beide Track Days. Ook is de Yamaha Supersport Pro Tour aanwezig. Rijders van ieder niveau worden uitgenodigd om tijdens hun sessies op de baan ook een gratis proefrit te maken op een van de nieuwe 2023 Yamaha R-serie Supersport modellen.

Legendarisch merk, legendarische circuits

De Belgische Yamaha Track Day is op 12 mei 2023, op Circuit Jules Tacheny in Mettet. Dit kleine maar uitdagende circuit is niets minder dan spectaculair, mede door de ‘corkscrew’ halverwege de baan. Daar lijkt het alsof uw helm de grond raakt! Deze Track Day wordt georganiseerd in samenwerking met Mertens Riding School. Deelname kost € 135 en dat is inclusief een gratis lunch en drankje.

Voor de Nederlandse Track Day gaan we naar het legendarische TT Circuit Assen, op 26 mei. Dit unieke circuit staat al sinds 1930 op de officiële Grand Prix kalender en is met zijn vloeiende bochten niet voor niets het favoriete circuit van Yamaha MotoGP-legende Valentino Rossi. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met CRT Holland.

Is circuitrijden voor u nieuw? Geen probleem. Tijdens de Yamaha Track Days in Assen, kunt u zich ook inschrijven voor de CRExperience. De CRExperience combitraining is een brede training waarin meerdere rij-technische aspecten op en naast de baan in theorie en praktijk aan de orde komen. Zo krijgt u vertrouwen met uw Yamaha en ontdekt u alle mogelijkheden van het rijden op circuit.

Prijzen vanaf €165,00, inclusief gratis lunch en drankje.

Doet u mee? Leuk!

U hoeft geen circuitervaring te hebben: de Yamaha Track Days gaan om puur motorplezier zonder competitie-element. Is uw Yamaha in technisch goede staat en heeft u een volledig motorpak (of jas en broek die te verbinden zijn)? Dan nodigen wij u van harte uit om mee te doen.

Meer info en inschrijven via www.yamaha-track-days.com.