Yamaha maakt Ténéré nog extremer voor 2024

PERSBERICHT: Yamaha versterkt zijn toonaangevende Adventure serie

Sinds de lancering in 2019 is de Ténéré 700 uitgegroeid tot een van Yamaha’s best verkochte modellen. De Ténéré wordt aangedreven door de uitmuntende 690 cc CP2-motor met hoog koppel van Yamaha en is uitgerust met een veelzijdig chassis met eersteklas veersystemen, en is de meest succesvolle motorfiets in zijn categorie. 

Yamaha is er altijd op uit om klanten een gevarieerde keuze te bieden die past bij hun verschillende levensstijlen en behoeften. Voor 2024 wordt het toonaangevende Adventure-gamma van het merk verder versterkt en gediversifieerd met de lancering van de Ténéré 700 Extreme.

Ténéré 700 Extreme – doorgewinterde offroad-prestaties

De naam van de motorfiets zegt het al: dit is een doorgewinterde offroad-machine met een langere veerweg en een groot aantal speciale chassisonderdelen die ontworpen zijn om zijn ‘elk terrein’-karakter nog te versterken.

Voor toonaangevende offroad-rijeigenschappen met lichtgewicht wendbaarheid op veeleisend terrein is de Ténéré 700 Extreme uitgerust met premium volledig instelbare KYB-vering met 20 mm extra veerweg voor en achter (ten opzichte van de Ténéré 700). Voor een super soepele werking van de voorvering is de voorvork behandeld met een duurzame Kashima-coating die wrijving bij lagere snelheden helpt te voorkomen – en de goudkleurige binnenbuisafwerking van de vork onderstreept ook het algehele kwalitatieve gevoel van de motorfiets. 

De volledig instelbare KYB-vering kan ingesteld worden om doeltreffend te werken met berijders met een uiteenlopende lichaamsbouw en verschillende rijstijlen, waardoor de Ténéré 700 Extreme serieuze prestaties van topkwaliteit levert. Deze recentste Ténéré is gericht op berijders die ervaring hebben met motorcross of enduro en extra prestaties willen voor het meest uitdagende offroad-terrein, en voegt een spannende nieuwe dimensie toe aan de Adventure-categorie.

Deze hoogwaardige Adventure-motorfiets, die af fabriek uitgerust is met lichtgewicht titanium voetsteunen en een aluminium radiatorbeschermer en kettinggeleider, is klaar om zichzelf te bewijzen in een breed scala aan extreme omstandigheden. Het tweedelige voorspatbord bestaat uit een enduro-spatbord van hoog niveau in bijpassende kleur en een apart onderste deel dat bescherming biedt tegen vuil en puin, terwijl het plattere rallyzadel uit één stuk snel en gemakkelijk verplaatsen van het lichaamsgewicht mogelijk maakt.

De verticale 5-inch TFT-meter heeft 3 afzonderlijke thema’s, waaronder een display in de stijl van een woestijnrally-roadbook voor doeltreffende navigatie in niemandsland. Andere exclusieve kenmerken van deze spannende nieuwe toevoeging aan de Ténéré-familie zijn de lichtgewicht titanium voetsteunen van het wedstrijdtype, met een 35% groter oppervlak voor minder druk op de schoenzolen – en om de meest onherbergzame ondergronden aan te kunnen is de bodemvrijheid van de motorfiets vergroot tot 260 mm. 

Bewezen prestaties en toonaangevende duurzaamheid

De uitmuntende offroad-prestaties van de Ténéré worden benadrukt door Yamaha-fabrieksrijders Alessandro Botturi en Pol Tarrés, die met hun motorfiets de zwaarste rally’s ter wereld hebben gewonnen. 

Nadat ze geschiedenis schreven tijdens de TransAnatolia-woestijnrally met epische podiumplaatsen op nummer 1 en 2, starten Tarrés en Botturi met de 2024 Ténéré 700 Extreme tijdens de laatste etappe van het Italiaanse Motorally Raid TT-kampioenschap dat vanaf 20 oktober plaatsvindt in Olbia.

Met zijn eersteklas KYB-vering met lange veerweg, hoogwaardige chassisonderdelen en vernieuwde TFT-meter is de Ténéré 700 Extreme een opmerkelijk capabele machine die avontuurlijke rijders in de wildernis en verder naar de Next Horizon kan brengen.

Ténéré 700 Extreme: Belangrijkste kenmerken

 • Volledig verstelbare 43 mm KYB Kashima-voorvork met coating, 230 mm veerweg (20 mm meer dan Ténéré 700)
 • Volledig verstelbare KYB piggyback-achterschokdemper, 220 mm veerweg (20 mm meer dan Ténéré 700)
 • 260 mm bodemvrijheid (20 mm meer dan Ténéré 700)
 • Geconnecteerde verticale TFT-meter van 5 inch met 3 thema’s en optionele Rally Raid-scherm in de stijl van een roadbook
 • Schakelcluster links met tripschakelaar
 • Lichtgewicht titanium voetsteunen met 35% groter oppervlak en hoge grip
 • Vlak zadel uit één stuk met 20 mm extra vulling voor een hogere zithoogte van 910 mm
 • Hoogwaardig voorspatbord in bijpassende kleur
 • Radiatorbeschermer van aluminium gaas 
 • Kettinggeleider
 • Goudgeanodiseerde aluminium spaakwielen

 

Prijs en beschikbaarheid

De Ténéré 700 Extreme is vanaf modeljaar 2024 verkrijgbaar in heel Europa. Neem contact op met de Yamaha-distributeur in uw land voor meer informatie over verkrijgbaarheid en de lokale prijs.

 

Kleuren

De Ténéré 700 Extreme zal verkrijgbaar zijn in Icon Blue met speciale graphics.