Yamaha lanceert YZF-R7 teaser

Yamaha lanceerde zonet een eerste theater voor de YZF-R7. Zoals we hier reeds eerder schreven, mogen we ons verwachten aan een sportieve ‘lightweight’ op basis van het CP2 motorblok. De teaser omvat enkel een soundclip en het blijft dus vooral wachten op een technische fiche.

Zou Yamaha de strijd met de Aprilia RS660 aangaan? Dat is misschien wel dé vraag van het moment bij de sportieve productiemotoren. Waar de Lightweight 650 twins jarenlang in de schaduw stonden van de 600 supersport en 1000 superbikes, treden ze nu weer in de spotlight. De reden daarvoor is nogal doorzichtig: het wordt steeds moeilijker en moeilijker om hoogtoerige multicilinders gehomologeerd te krijgen. Of toch zeker tegen een kostenkaartje dat de fabrikanten haalbaar lijkt.


Als je al een 600-700 tweecilinder in het gamma hebt, is het dus maar een kwestie van er een rijwielgedeelte aan te koppelen met eventueel (zeg maar: hopelijk!) een sportievere motortuning. Ter info: de Aprilia piekt net boven de 100 pk, Yamaha’s CP2 was vooralsnog goed voor een zeventigtal paardjes. To be continued!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, 
voor iPhoneof Androïd