Yamaha lanceert R7 cup, Benelux* cup pas voor 2023

Yamaha meent het met de R7 een kondigt een cup-reeks aan. Over heel Europa zullen er R7-cups zijn met een Superfinale die past in het kader van één van de laatste WSBK-manches. Nu de Benelux Yamaha importeur in Nederland zit, is er ook sprake van een mogelijke Nederlandse cup voor 2023, eventueel met Belgische manches.

PERSBERICHT

Yamaha Motor Europe is verheugd om in 2022 een uniek race-evenement aan te kondigen, met de geheel nieuwe Yamaha R7 Supersport-motorfiets. De Europese Yamaha R7-serie SuperFinale zal plaatsvinden tijdens één van de laatste rondes van het FIM Superbike Wereldkampioenschap in 2022 en zal de 36 topcoureurs van de nationale R7 Cups bevatten die worden georganiseerd door Yamaha’s vestigingen in heel Europa. 

Snel, wendbaar en met dezelfde agressieve styling als zijn stalgenoten uit de R-serie, combineert de 689 cc tweecilinder Yamaha R7 sportprestaties met alledaags plezier, terwijl de beschikbaarheid van GYTR-prestatieonderdelen die speciaal voor de motorfiets zijn ontworpen, hem tot een ideaal basismodel voor racen maakt.

De Yamaha R7 Cup-serie, die zal debuteren in 2022 in heel Europa, wordt beheerd door Yamaha-distributeurs en is speciaal ontworpen om een kosteneffectieve en toegankelijke raceserie te bieden voor zowel bestaande racers als voor coureurs die de overstap willen maken van circuitdagen naar een meer competitieve arena, maar met hetzelfde gevoel van gemeenschap.

De 36 coureurs die indruk maken in de verschillende Yamaha R7 Cups worden uitgenodigd voor de Europese R7-serie SuperFinale aan het einde van het seizoen, die zal worden gehouden tijdens een van de laatste Europese rondes van het FIM Superbike Wereldkampioenschap. De coureurs zullen op vrijdag de training en kwalificatie voltooien, voordat ze op zaterdag de baan op gaan voor twee races.

Maar de Euopese Yamaha R7-serie SuperFinale gaat niet alleen over racen, het gaat ook over herinneringen creëren voor de deelnemers die een leven lang meegaan. Naast het delen van een paddock met de sterren van het WorldSBK, zullen de SuperFinale-coureurs de Yamaha-coureurs in alle drie de Wereldkampioenschapsklassen ontmoeten en met ze praten. Yamaha-medewerkers staan klaar om coaching en advies te geven aan alle coureurs, die mogelijk ook in de startrij zullen staan voor de twee races naast enkele bekende gezichten.

De locatie en datum van de Europese Yamaha R7-serie SuperFinale, evenals de kalenders voor de verschillende R7 Cups in elk Europees land, zullen in de zeer nabije toekomst worden aangekondigd.

Paolo Pavesio: Directeur, Marketing en Motorsport, Yamaha Motor Europe

“Het concept achter de nationale R7 Cups en de Europese R7-series SuperFinale is anders dan dat van onze andere raceseries, in die zin dat ze niet specifiek zijn ontworpen voor jonge racers die hogerop willen komen op de raceladder. In plaats daarvan zijn ze ontworpen om kosteneffectief en toegankelijk te zijn voor coureurs die in de eerste plaats voor de lol willen racen of om op te klimmen na deelname aan circuitdagen. Het doel is om een serie te creëren met een echte gemeenschapszin, één die gastvrij aanvoelt voor coureurs, ongeacht hun leeftijd of achtergrond. Een serie en een evenement waarin een vader samen met zijn kinderen kan racen, of waarin vrienden kunnen strijden om eindelijk te bewijzen wie de snelste is. Maar hoewel het zowel om plezier als om racen gaat, zijn we er zeker van dat we aan het einde van het seizoen echte concurrentie op het circuit zullen zien terwijl coureurs racen om een plaats op de Europese Yamaha R7-serie SuperFinale-grid veilig te stellen. !”