Weinig kans dat het er volgend jaar effectief zo uit zal zien, maar deze photoshop geeft je wel het idee.

WSBK: Bautista naar Honda fabrieksteam

Ducati’s sterpiloot voor 2019 trekt voor volgend seizoen naar Honda’s nieuwe fabrieksteam. Dat bericht bereikte ons via GPone.com.

Bautista zette begin dit jaar de WSBK-paddock op zijn kop met een blitzstart bij Ducati. Hij is tot op de dag van vandaag de beste man om de Italiaanse V4 te temmen en zijn vertrek kwam dan ook hard aan in Bologna. Gisteren maakte hij eindelijk bekend waar hij naartoe gaat, nl. Honda’s nieuwe fabrieksteam.

Weinig kans dat het er volgend jaar effectief zo uit zal zien, maar deze photoshop geeft je wel het idee.

Hoewel vele motorsportfans graag een terugkeer naar de MotoGP zagen en er ook even geruchten waren over Bautista bij KTM, kiest hij dus voor de zekere optie – én uiteraard de centen die ermee gemoeid zijn, volgens insiders rond de 800.000 euro…

Hoe Honda’s Setup voor volgend jaar er gaat uitzien is nog niet helemaal bekend. Wel weten we dat Althea Moriwaki de rol van satellietteam op zich zal nemen, zoals dat in het verleden gebeurde met Ten Kate Honda. Over de nieuwe motor is ook maar weinig bekend. Die krijgen we dus waarschijnlijk te zien op de Tokyo Motor Show of EICMA.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.