WorldSBK 2020: Eugene Laverty naar BMW en Shaun Muir Racing

Het is nu toch officieel: Eugene Laverty keert na één seizoen op de Ducati van Go Eleven terug naar het Shaun Muir Racing team. Hij neemt er de plek in van Markus Reiterberger op de BMW.

Laverty reed in 2017 en 2018 WorldSBK-seizoen ook al voor het Shaun Muir Racing team, toen nog op de Aprillia. Toen SMR aan het einde van vorig seizoen overstapte naar BMW, moest Laverty plaats ruimen voor de Duitser Markus Reiterberger.

Laverty tekende daarop bij het Go Eleven Ducati team maar hij leek dit seizoen te worstelen met de Ducati. De Noord-Ier die in het verleden al 13 overwinningen behaalde in de WorldSBK, staat dit seizoen op een voorlopige 16de plek in het klassement.

Markus Reiterberger, voorlopig 14de in het klassement, krijgt nu een zitje bij het nieuwe BMW-fabrieksteam, het BMW Motorrad FIM World Endurance team. SMR moest dus op zoek naar vervanging. En ze gingen daarvoor weer aankloppen bij Laverty. Nu de BMW steeds beter gaat presteren, rekent SMR duidelijk op de ervaring van Laverty om het volgend seizoen nog beter te doen.

“Ik ben verheugd Eugene Laverty te verwelkomen in het BMW Motorrad WorldSBK Team voor 2020, en ook om hem terug te verwelkomen in het SMR-team,” liet Shaun Muir, Team Principal van het BMW Motorrad WorldSBK-team, weten. “Eugene brengt een schat aan kwaliteit en ervaring mee. We zijn ervan overtuigd dat hij een echte uitdager voor het podium kan zijn en dat we volgend seizoen een sterk kampioenschap zullen rijden.”

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.