WK Endurance: Mooie prestaties van de Belgen in Estoril!

Call me crazy, maar het EWC (Wereldkampioenschap Endurance) is de mooiste tak van motorsport…waarin België ook nog eens sterk vertegenwoordigd is! Dat konden we afgelopen weekend zien tijdens de 12u van Estoril.

Het BMW Team 37 heeft weinig intro nodig. De ploeg van o.a. Werner Daemen en Steven Casaer timmert hard aan de weg voor BMW om een WK-titel te pakken. Met de nieuwe S 1000 RR en sterpiloten als Markus Reiterberger, Ilya Mikhalchik, Javi Fores en Kenny Foray hebben ze alles in huis om te strijden voor de bovenste podiumtrede. Jammer genoeg werd die strijd in Estoril bemoeilijkt door een klunzige valpartij vroeg in de wedstrijd. Een sterke teamprestatie zorgde alsnog voor een derde plek op amper 0,9 seconde van nummer 2 Webike SRC Kawasaki France Trickstar. Dat team neemt ook de tweede plek in de WK-klassering over na winnaar en klassementsleider F.C.C. T.S.R. Honda.

Een andere opmerkelijke Belg in het kampioenschap is onze ex-MotoGP rijder Xavier Siméon die als rijder voor het legendarische Suzuki Endurance Racing Team vorig jaar nog het kampioenschap won – en daarmee in de voetsporen van zijn vader Michel Siméon trad. In Estoril reed hij zich jammer genoeg enkel in de kijker met een spectaculaire crash bij het inhalen van een trager team zoals je kan zien op onderstaand filmpje. Intussen liet Siméon reeds weten dat hij OK is en geen noemenswaardige blessures heeft.

Last but not least vermelden we graag ook de overwinning in de SuperStock klasse van landgenoot en WSBK-rijder Loris Cresson met het relatief jonge 3D BMRT Racing team. Cresson reed ijzersterke stints aan het stuur van de ZX-10R en het Stock team klopte zo zelfs enkele grote teams uit de EWC-klasse. Chapeau.

Een volledige video-samenvatting van de race vind je hieronder!