Wie klopt de records op Spa-Francorchamps?

Met nog een week voor de start van de 24u van Spa-Francorchamps, blikken we kort terug naar de eerste editie in 2022. Daar werden enkele strakke tijden neergezet, die in het weekend van 17 en 18 juni wel eens kunnen sneuvelen…

Vorig jaar stond in het teken van de terugkeer van het EWC naar Spa. Na jaren van afwezigheid was er opnieuw een grote FIM race op het mooiste circuit ter wereld, en Karel Hanika (YART YAMAHA) vierde dat in de kwalificaties al met een toptijd van 2’18″845. Een wapenfeit waar geen lokale Spa-held nog in de buurt kwam. En hoewel record-rondetijden weinig van tel zijn bij het endurance-racen, kon de Franse ex-GP topper Sylvain Guintoli (SERT SUZUKI) ook nog een heel mooie 2’21″056 neerzetten in de race zelf.

Droomtijden dus, al zijn we er van overtuigd dat de teams dit jaar nog beter voorbereid zijn en klaar om de records van de tabellen te rijden. Eén dingetje rest er uiteraard wel nog: het weer. En laat een weersvoorspelling doen op Spa nu misschien wel even moeilijk zijn als zo’n toptijd neerzetten.

To be continued op 16,17 en 18 juni.