Werkt Ducati dan toch aan een Streetfighter V4?

Komt er dan toch een streetfighter-versie van de Panigale V4 in 2019? De geruchten doen al de ronde sinds de introductie van het nieuwe V4 motorblok. Ducati CEO Claudio Domenicali himself doet er nu nog een schepje bovenop.

Bij de opening van de 89e International Motor Show in Genève, waar de nieuwe Ducati Diavel 1260 S te bewonderen is op de Audi stand, kreeg een reporter van het Zwitserse AcidMoto.ch de gelegenheid om de Ducati CEO een paar vragen te stellen. En daarbij ging het uiteraard niet enkel over de nieuwe Diavel.

Ducati CEO Claudio Domenicali.

Over de komst van een supersport-versie is Domenicali heel duidelijk. Op de vraag of er een V4 Supersport in de maak is, antwoordt de Ducati CEO heel duidelijk nee. “De V4-motor is veel complexer dan de klassieke tweecilinder en heeft een hoge productiekost. Bij een kleinere cilinderinhoud zou dit de prijs van de productie nog verhogen en zouden motorfietsen dan voor een te hoge prijs verkocht moeten worden. De V4-motor is dus enkel voor de topmodellen van Ducati”, aldus Domenicali.

Opvallend is wel zijn reactie op de vraag of er een streetfighter zal komen op basis van de Panigale V4. Hij verwerpt het idee duidelijk niet, maar hij laat toch ook niet erg veel los.

AcidMoto.ch: Mogen we het V4-motorblok nog in andere modellen verwachten, een Streetfigher V4 bijvoorbeeld?
Claudio Domenicali: Vindt u dat Ducati zo een motorfiets zou moeten produceren?
AcidMoto.ch: Ja, er is een grote vraag naar, en het is vraag die vaak terugkomt bij onze lezers.
Claudio Domenicali: Dan zal hij daar snel zijn!

Zo, dat weten we dan ook weer!
#goedkopevluchtennaarEICMAgraag

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.