Week van de mobiliteit: 125cc’s voorop!

De derde week van september staat in Europa in het teken van de Week van de Mobiliteit. Tijdens die week besteedt men aandacht aan het verplaatsingsgedrag en aan alternatieve vervoersmodaliteiten. Febiac wil de aandacht vestigen op 125cc motoren, die in België extra toegankelijk zijn.

Laat de auto’s maar in file staan, met de 125cc snij je er vlotjes doorheen.

Sinds september zijn de fileproblemen in volle hevigheid teruggekeerd. Logisch dat pendelaars naar alternatieven uitkijken. De motor of scooter is dan een goed alternatief, maar worden doorgaans over het hoofd gezien. Febiac organiseerde daarom afgelopen weekend al een event in Antwerpen en volgend weekend strijkt de ‘We Are Mobility’ Tour neer in Brussel. Geïnteresseerden kunnen er kennismaken met allerlei nieuwe voertuigen.

Je auto op een fiscaal voordelige manier vervangen? En dat zonder extra rijbewijs…

Dat de 125cc motorfiets er samen met de speedpedelec/bromfiets er als mobiliteitsalternatieven bovenuit steken, hoeft weinig betoog. Dat heeft uiteraard ook te maken met de kwaliteit van het openbare vervoer. Wie zich over langere afstanden verplaatst en geen OV-halte in de buurt heeft, ziet snel in dat de 125cc een logische keuze is omwille van het gebruiksgemak en het lage totale kostenkaartje. Wie zijn autorijbewijs voor 1 mei 2011 haalde, kan trouwens meteen de weg op. Behaalde je het later, dan hoef je slechts 4 uren scholing te volgen bij de rijschool, zonder examen.

Meer info vind je hier

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.