Waarom Suzuki’s Endurance Race Team (SERT) volgend jaar in het rood rijdt

Voor het eerst in bijna 40 jaar verandert SERT (Suzuki Endurance Racing Team) van kleur. Het legendarische blauw leverde hen in het verleden nochtans al 16 wereldtitels op, waarvan de laatste nog dit jaar met onze Belgische trots Xavier Siméon (update: officieus, want hij reed niet genoeg om in de tabellen te komen).

De uitleg is nochtans poepsimpel en als je er even bij stilstaat is het niet de eerste keer dat we een rode Suzuki zien. Uitlatenbouwer Yoshimura is namelijk al sinds dag 1 een trouwe partner van Suzuki en sponsorde in het verleden reeds vele raceteams tijdens de 8-uurs race in Suzuka. Vorig jaar nog zagen we BSB-sterren Sylvain Guintoli op de Yoshimura GSX-R, met ook Bradley Ray in het rood op de (Yoshimura gesponsorde) S-Pulse GSX-R.

De enige keer dat het SERT in het verleden ooit van hoofdkleur wisselde was trouwens in 1983, toen ook in opdracht van sponsor HB. U weet wel, de mooie jaren van alcohol- en tabaksreclame.

Nu het Japanse Yoshimura een samenwerking aangaat met het in Frankrijk gebaseerde SERT, verandert het traditionele Suzuki-blauw dus in het Yoshimura (en bandensponsor Bridgestone’s) rood-zwart met hier en daar nog een blauw accent. Dat Japanners en Fransen in het endurance racen goed samen gaan, werd in het verleden trouwens al meerdere keren bewezen door het Franco-Japanse F.C.C. T.S.R Honda team. Wij duimen alvast mee voor een titel voor Xavier Siméon!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd