Viñales eindigt aan kop in Sepang

De nieuwkomer in het Movistar Yamaha team eindigt aan kop in Sepang.

Dat de verwachtingen hoog liggen voor Viñales is niets nieuws. De Yamaha-nieuwkomer eindigde in Valencia ook al als eerste. Dit keer laat hij echter het volledige MotoGP-veld achter zich, inclusief Marc Marquez die als tweede finishte.

Internet winglets en ‘verstoppertje’

Ondanks het regenweer was de laatste testdag op Sepang een goeie, waarbij de rijders veel rondetijden konden neerzetten. Opvallend was dat de snelste man van dag 2, Andrea Iannone (Suzuki-Ecstar) crashte. Na een snelste tijd in Valencia, was Viñales opnieuw de snelste nadat hij 72 rondjes aflegde op zijn nieuwe motor. Teammaat Valentino Rossi zette een vijfde tijd neer op de Yamaha met interne winglets. De Italiaan reed 62 rondjes. Huidig wereldkampioen Marquez werd eerst nog door Rossi verweten van ‘verstoppertje te spelen’, maar zette aan het einde van de test een tweede tijd neer en reed het meeste rondjes van iedereen (85). Een andere uitblinker was Jorge Lorenzo die – ondanks zijn strubbelingen met de Ducati – weer een flinke brok van zijn tijd wist af te schaven.

De volgende MotoGP test vindt plaats op het circuit van Phillip Island in Australië en de klok tikt voort richting de eerste race in Qatar.