VIDEO: Ducati Streetfighter V4

Dat Ducati bezig is aan een woeste nakedbike is geen nieuws meer, maar nu is er ook bewegend beeld vrijgegeven. Piloot Carlin Dunne zal op het prototype deelnemen aan de Pikes Peak Hillclimb en geeft een woordje uitleg. Hieronder ook nog het volledige persbericht.

  • Het in Bologna gevestigde bedrijf maakt de komst van de Streetfighter V4 in 2020 officieel bekend
  • Het PPIHC circuit in Colorado (Verenigde Staten) gekozen als het geschikte testterrein voor het nieuwe Ducati Streetfighter model
  • Carlin Dunne, die de 2018-editie van de race won, zal op het prototype rijden

Borgo Panigale (Bologna, Italië), 13 juni 2019 – Ducati bereidt zich voor op de Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb; in deze editie, die op 30 juni begint, zal Carlin Dunne de beroemdste berg ter wereld beklimmen op het Streetfighter V4 prototype.

Als onderdeel van het ontwikkelingsproces van het nieuwe model is de “Race to the Clouds” aangewezen als een ideaal testterrein voor het testen van de hoge prestaties van de Streetfighter V4.

Traditiegetrouw is de Streetfighter V4 rechtstreeks afgeleid van de sportieve Panigale V4, zonder kuipen en voorzien van een hoog en breed stuur. De hoge prestaties van de 1100 cm³ Desmosedici Stradale worden onder controle gehouden door aerodynamische contouren die speciaal voor dit model zijn ontworpen.

Het prototype zal racen met een “gepixelde” kleurstelling, ontworpen door het Centro Stile Ducati; anders dan gebruikelijk bij prototypes verbergt de kleurstelling de lijnen niet, maar versterkt hen door bewust te laten zien hoe de motor er uiteindelijk uit zal zien.

“De Streetfighter V4 wordt één van de sterren van de Ducati World Premiere 2020”, verklaarde Claudio Domenicali, CEO van Ducati. “De Streetfighter V4 is de Panigale voor het rijden op de weg; er is dus geen beter podium dan de Pikes Peak International Hill Climb, voor de best presterende Streetfighter ooit.”

This image has an empty alt attribute; its file name is f4fbc9b462502642e9d2513573d3bdd0.jpg

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.