Valentino Rossi stopt met racen

Valentino Rossi heeft het einde aangekondigd van zijn motorcarrière. Hij deed dat in een persconferentie voorafgaand aan de GP van Oostenrijk. Het is het einde van een prachtig, 25-jaar durend tijdperk.

De 9-voudige wereldkampioen Valentino Rossi stop ermee eind 2021. The Doctor won 7 titels in de topklasse met maar liefst 115 GP-overwinningen en 235 podia sinds zijn start in 1996. Hij is zonder twijfel een van de allergrootste motorrijders ooit.

Hij voegde er zelf nog aan toe: “Ik zei dat ik een beslissing zou nemen na de zomerstop en ik besloot om eind dit seizoen op te houden. Het zal dus mijn laatste halve seizoen als MotoGP piloot zijn en dat is een moeilijk en triest moment voor me. Ik heb tenslotte 30 jaar niets anders gedaan dan racen. Volgend jaar zal mijn leven veranderen, maar ik heb zo genoten van het racen. Het was een lange rit, maar het was fantastisch. 25,25 jaar in het WK rijden is geweldig. Ik heb onvergetelijke momenten geleefd en kan er momenteel weinig meer over zeggen.”

De Yamaha Petronas SET piloot zal volgend jaar alle tijd nodig hebben voor zijn eigen gloednieuwe Aramco Racing Team VR46.