Trump annuleert bezoek aan Harley-Davidson

President Donald Trump heeft zijn bezoek aan de Harley-Davidson fabrieken geannuleerd omwille van zorgen over mogelijke protesten.

Trump had een bezoek gepland aan de H-D fabrieken nabij Menomonee falls, iets wat past in zijn programma rond het promoten van de industrie in eigen land. De protesten tegen Trumps aantreden als president en zijn eerste ‘executive orders’ blijven echter hardnekkig aanhouden, waardoor het gerucht de ronde gaat dat Harley-Davidson erg weigerachtig stond tegenover een bezoekje van de 45ste president.

Trump bij het in ontvangst nemen van zijn ‘Orange County Chopper’.

Het bezoek was niet publiekelijk aangekondigd, al werd het wel reeds bij CNN bevestigd dat het op de planning stond. Harley-Davidson ontkent dit in een officieel persbericht: “We zijn trots dat drie van de laatste vijf presidenten ons bedrijf bezocht hebben, nl. Ronald Reagan, George W. Bush en Bill Clinton. Deze bedrijfsbezoeken getuigen van de trots en passie die onze medewerkers hebben bij het bouwen van Harley-Davidson motorfietsen en we kijken er naar uit om de president in de toekomst te ontvangen.”