Triumph: volledige productie naar Thailand, meer R&D in V.K.

Het is geen nieuws dat de grote motorfabrikanten hun prestigeproducten ook in lageloonkostlanden produceren. Voor Triumph betekent dit nu ook de overheveling van de productie van de Speed Triple en Tiger 1200 naar hun fabriek in Chonburi, Thailand.

Geweldig groot nieuws is dit niet, het gaat tenslotte maar om zo’n 2.000 unites per jaar. Triumph produceert jaarlijks zo’n 65.000 motoren en gaf wel al aan dat er toch nog motoren uit de fabriek in Hinckley (U.K.) blijven rollen. Hierbij gaat het om de Triumph Factory Custom modellen, oftewel de echt speciale toppers. Op de fabrieksvloer zou er personeel afvloeien, zo lieten de Britten weten dat er zo’n 50 jobs op de helling staan.

CEO Nick Bloor liet weten dat de fabrikant zich op deze manier wil voorbereiden op uitbreiding op de Aziatische markten. Voorlopig worden er 2.000 motoren extra gebouwd, maar in de huidige productiefaciliteit is er ruimte voor nog eens 30% groei zonder extra grote investeringen. Tegelijkertijd komen er ook 20 nieuwe jobs bij in het Verenigd Koninkrijk, want het voor de ontwikkeling van nieuwe motoren wordt er een groot R&D-centrum gebouwd.

Na de toevoeging van 14 nieuwe modellen in de laatste 2 jaar en een deal met Bajaj voor modellen met minder cc’s voor de Aziatische markt, lijkt het er dus op dat we nog veel nieuws van Triumph mogen verwachten…

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor 
iPhone of Androïd.