TRIUMPH ONTHULT BONNEVILLE T120 ELVIS PRESLEY LIMITED EDITION

  • Triumph Motorcycles onthult een prachtige T120 Elvis Presley Limited Edition
  • Exclusieve genummerde limited edition, slechts 925 beschikbaar wereldwijd

Triumph Motorcycles onthult een prachtige T120 Elvis Presley Limited Edition ter ere van Elvis en het fascinerende verhaal van zijn ‘Memphis Mafia’ Bonnevilles. 

Deze opvallende T120 combineert de authentieke stijl, prestaties en moderne technologie met een mooie kleurstelling vol leuke details en maakt zo een verwijzing naar Elvis’ meest iconische ‘Comeback Special’ vertoning in ‘68. 

Onmiskenbare ELVIS gouden belettering, die podiumlichten voorstellen staan samen met Elvis Presley’s handtekening prominent op de tank en zijkanten. Echte fans zullen nog andere Elvis-verwijzingen vinden op de motor, zoals een subtiel ‘Taking Care of Business in a Flash’-embleem. Dat was niet alleen de persoonlijke mantra van de King dat zijn werkethiek weerspiegelde, maar was ook het design op de halsketting die hij aan elk van de leden van z’n Memphis Mafia schonk.

De rijke Carnival Red kleurstelling is geïnspireerd op de J Daar custom Bonneville die in 2023 gemaakt werd om geld in te zamelen voor de Elvis Presley Charitable Foundation. En net zoals de Bonneville T120 TT die in de Comedy Western ‘Stay Away Joe’ zat en de Bonnevilles die aan de Memphis Mafia werden geschonken in 1965, behoudt deze moderne T120 z’n iconische Bonneville-DNA, een tijdloze silhouet en een opvallend vormgegeven tank die zo’n indruk maakte op Elvis.

De Aluminium Silver strepen op de tank van de Bonneville gaan mooi samen met de gestreepte spatborden en worden nog in de verf gezet door de handgeschilderde gouden details. Er werd een diepe, kwalitatieve chrome afwerking toegepast op de zorgvuldig geselecteerde onderdelen, zoals de elegante dubbele uitlaat met de klassieke ‘peashooters’ einddempers.

Deze speciale samenwerking bidet motor- en muziekfans een unieke mogelijkheid om hun eigen stukje van de Elvis- en Triumph-legende te verwerven. De ze Special Edition is gelimiteerd op 925 exemplaren en is genummerd op de kroonplaat, met een gelaserde ets van Elvis’ handtekening. Elk van de motorfietsen wordt verkocht met een gouden plaat van Sony in een exclusieve Elvis Presley en Triumph Motorcylces hoes. Daarin zit ook een echtheidscertificaat, gehandtekend door Triumph CEO Nick Bloor en Jamie Salter, de oprichter, voorzitter en CEO van ABG, Elvis Presley Enterprises.

“Het was ongelofelijk om vorig jaar de reacties van de klanten te zien op de custom Bonneville die we hadden gemaakt om geld in te zamelen voor het geode doel en onze zoektocht naar de Bonnevilles van de Memphis Mafia Bonnevilles die een heerlijke blik op het verleden met zich meebracht,” zei Triumph’s Chief Commercial Officer Paul Stroud. “Met zoveel interesse in het verhaal zijn wij ervan overtuigd dat onze gepassioneerde klanten erg uitkijken naar deze kans om deze ode aan de grootste solo-artiest aller tijden te kunnen verwerven.” 

DE BONNEVILLES VAN DE MEMPHIS MAFIA

Elvis’ introductie tot Triumph Motorcycles gebeurde in 1965 toen hij tijdens een pauze van het filmen tijd doorbracht met zijn beste vrienden, beter bekend als de ‘Memphis Mafia’, in zijn villa in Bel Air. Zijn vriend Jerry Schilling had een nieuwe Triumph T120 besteld en Elvis deed er een rondje mee in z’n wijk. Elvis was onder de indruk en toen hij terugkwam zei tegen z’n manager Alan Fortis: “bestel er één voor alle jongens, maar we moeten ze wel tegen vanavond hebben!” Motorfietsdealer Bill Robertson & Sons slaagde erin om diezelfde avond nog zeven Triumphs te leveren – er volgeden er nog twee extra een beetje later – en Elvis en z’n vrienden reden samen rond in Bel Air tot laat in de avond. Ze stopten pas toen de buren naar de politie hadden gebeld om te klagen.

Triumph is nu op zoek naar die bewuste Bonnevilles en het dossier groeit gestaag met een aantal heel concrete aanwijzingen. Éen klant meldde zich al met de boodschap dat hij ooit de trotse eigenaar was van Jerry Schilling’s Bonneville en dat hij nog steeds de inschrijvingsdocumenten had om dat te bewijzen! Jammer genoeg werd de motor, die intussen in het roze werd geschilderd, jaren geleden doorverkocht. Maar nu het VIN-nummer bevestigd is, gaat de zoektocht gewoon voort. Klanten of fans die relevante informatie hebben over één van deze motorfietsen mogen zich altijd melden via elvistriumph@triumphmotorcycles.com.

Het verhaal over de Memphis Mafia story was de inspiratiebron voor een one-of-a-kind ‘Elvis Presley’ Triumph Bonneville met bijbehorende Gibson Les Paul Guitar die voor $20,000 verkocht werd op de Amelia Island veiling die eerder dit jaar georganiseerd werd door Bonhams|Cars. De veiling was ten voordele van de Elvis Presley Charitable Foundation die Elvis’ vrijgevigheid verderzet door verschillende goede doelen te steunen.

OP WEG

De nieuwe T120 Elvis Presley Limited Edition is beschikbaar vanaf €17.395€ in België en €19.795 in Nederland. Klanten kunnen hun motor reserveren of meer informatie vinden op triumphmotorcycles.be/ en triumphmotorcycles.nl/ . De motoren zullen vanaf augustus 2024 bij de Triumph-dealers in de Benelux staan. 

SPECIFICATION 

ENGINE AND TRANSMISSION
TypeLiquid cooled, 8 valve, SOHC, 270° crank angle parallel twin
Capacity1200 cc
Bore97.6 mm
Stroke80 mm
Compression10.0:1
Maximum Power80 PS / 78.9 bhp (58.8 kW) @ 6,550 rpm
Maximum Torque105 Nm @ 3,500 rpm
Fuel SystemMultipoint sequential electronic fuel injection 
ExhaustChromed 2 into 2 exhaust system with twin chrome silencers
Final DriveChain
ClutchWet, multi-plate, torque assist clutch
Gearbox6 speed