Triumph gaat cross- en enduromotoren bouwen!

Groot nieuws uit Hinckley want Triumph waagt zich aan pure offroadmotoren. Het Britse merk heeft historisch gezien wel Scramblers en klassieke offroaders gebouwd, maar nu mikken ze echt op de hardcore crossers. Om het merk te ondersteunen, halen ze niemand minder in huis dan MX-legende Ricky Carmichael en vijfvoudig wereldkampioen enduro Ivàn Cervantes.

Hoe en wanneer we de Triumph competitie-offroaders in levende lijve te zien krijgen, is voorlopig nog een vraagteken. We kunnen wel gokken op de EICMA voor een eerste presentatie, al kunnen we verder helemaal niets afleiden uit Triumph’s persbericht dat je hieronder integraal kan doornemen. Een beetje vreemd van de Britten om zo’n aankondiging te doen zonder de motor te tonen, maar hey, we geven ze het voordeel van de twijfel.

Persbericht


TRIUMPH GAAT CROSS- EN ENDUROMOTOREN BOUWEN

Triumph is blij en trots om aan te kondigen dat het bezig is met de ontwikkeling van een volledige reeks motorcross- en enduromotoren. Samen met ons kwalitatieve en internationaal geprezen gamma wegmotoren zal deze nieuwe MX- en Endurofamilie de Triumph technologie tot bij rijders en racers over de hele wereld brengen.

Deze stap vertegenwoordigt een belangrijk moment voor Triumph en de MX- en Endurowereld, want het merk kondigt tegelijkertijd een volledig nieuw fabrieks raceprogramma aan en de ambitie om mee te strijden aan de top van zowel de motorcross- als de endurokampioenschappen.

Om het engagement om te racen en te winnen op het hoogste niveau van de sport nog kracht bij te zetten, zijn we erg trots dat we internationale motorcrosslegende Ricky Carmichael en 5-voudig wereldkampioen Enduro, Iván Cervantes in de Triumph-familie mogen verwelkomen. Zij zullen een actieve rol spelen in zowel het testen van de machines als in de voorbereidingen voor de races.

De officiële tijdslijn van de onthulling en de lancering van de motoren, het volledige racingprogramma en de bijbehorende sterke punten van het nieuwe Triumph MX- en endurogamma wordt in de komende maanden bekendgemaakt.

Nick Bloor: CEO Triumph Motorcycles Ltd:
De aankondiging van vandaag is het begin van een nieuw hoofdstuk voor Triumph en iedereen bij Triumph is laaiend enthousiast om er deel van uit te maken. We willen een blijvende impact maken in deze competitieve en veeleisende wereld, met een eenduidige ambitie om een gamma uit te bouwen waarop een volledig nieuwe generatie Triumph-rijders wedstrijden gaan winnen.”


Ricky Carmichael:

Ik ben zeer verheugd om mijn toetreding tot de Triumph-familie bekend te maken. En het is al helemaal geweldig dat ik deel kan uitmaken van hun nieuwe avontuur in de off-road wereld.

Dit is een ongelofelijke kans voor mij om samen te werken met dit legendarische merk en ik voel me vereerd en nederig om een rol te kunnen spelen in de ontwikkeling van hun off-road motoren. Ik vind het in deze fase van mijn carrière ook bijzonder fascinerend om iets helemaal van nul op te bouwen. Ik ben bijzonder onder de indruk van de toewijding en de passie die Triumph aan de dag legt om een product te ontwikkelen dat kan wedijveren met de top in de klasse. Iedereen waarmee ik voor dit project al heb samengewerkt, gaande van ingenieurs, over design-teams tot R&D-afdelingen, enz… is ontzettend gepassioneerd over waarmee hij of zij bezig is. En dat is een recept voor succes en ik vind het gewelig om daar deel van uit te maken. 

We delen allemaal die ene zelfde passie, en dat is om de allerbeste te zijn.

Als je al vertrouwd bent met het merk Triumph, dan weet je dat hun vakmanschap van het allerhoogste niveau is en de off-road modellen zullen daar zeker niet voor onder doen!  

Het zijn niet alleen spannende tijden voor mij, maar bij uitbreiding ook voor de hele off-road industrie om een extra merk aan de bestaande mix toe te voegen en omwille van de opportuniteiten die zich zullen aandienen voor alle off-road rijders. Ik kan niet wachten op de eerste reacties zodra de nieuwe modellen in de showrooms zullen staan.

Ivan Cervantes:
Ik ben van kindsbeen af al fan van de motoren van Triumph, toen ik ze voor het eerst zag in films en op televisie. Om dan van bij de start van dit project te kunnen samenwerken met Triumph is een kans uit de duizend voor mij. Niet alleen om samen te werken met één van de beste motormerken ter wereld, maar ook om betrokken te zijn bij een project dat helemaal van nul opstart. Dat is voor elke racer een droom die werkelijkheid wordt!

Net zoals ik is iedereen bij Triumph alleen maar bezig met het afleveren van de allerbeste machine. Ik kan niet wachten om deze machines te zien strijden op internationaal niveau, maar ik kijk er ook naar uit om bij de Triumph-verdeler te staan en te beseffen dat ik deel heb uitgemaakt van dit bijzondere project.