Triumph brengt de Daytona terug!

Triumph heeft officieel bevestigd dat de Daytona 765 er zit aan te komen. Voorlopig gaat het nog om een gelimiteerde uitvoering die zal verschijnen in de lente van 2020.

Het was te verwachten dat er na Triumph’s inspanningen voor de Moto2 ook opnieuw een afgeleide supersport zou komen en die is nu zo goed als klaar. De oplage blijft wel uitermate beperkt: 765 stuks voor de Euro-aziatische markt en nog eens 765 stuks voor de Amerikaanse markt. Wat betreft de specificaties van de motoren is er voorlopig nog weinig bekend, al verwachten we ons aan een flink opgepepte Street Triple – dit keer uiteraard met genummerd plaatje op de kroonplaat.

Online speculatie spreekt al over een vermogen van tussen de 130 en 135pk, wat niet heel erg veel onder de ‘meer dan 138pk’ ligt, wat ongeveer het vermogen van de huidige generatie Moto2’s is. Daarnaast zou de Daytona volgens Triumph ook een pak lichter zijn dan de vorige generatie, mede dankzij een nieuwe Arrow sidepipe die ook rechtstreeks van de Moto2 lijkt te komen – hetzij met iets meer geluidsdemping. Als dashboard mogen we ons verwachten aan het laatste nieuwe kleuren-TFT scherm met een setup die in de lijn ligt met de rest van Triumph’s gamma. Er zullen vijf rijmodi en een up/down quickshifter zijn.

Deze gelimiteerde Daytona wordt uitgevoerd in Union Jack kleurstelling die wat wegheeft van het originele Moto2-prototype. Op een verdere ontwikkeling van een niet-gelimiteerde Daytona is het vermoedelijk nog wachten tot 2021, omwille van de Euro5-homologatienormen.

Op meer info is het nog wachten tot 23 augustus in Silverstone…

Via MCN

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.