Toprak klaar voor MotoGP

Toprak Razgatlioglu heeft een succesvolle test met Yamaha’s M1 MotoGP machine afgelegd in Jerez. De Turkse WSBK kampioen klokte een rondje 1.38.8, wat op z’n lichts gezegd indrukwekkend is voor een rijder die slechts één keer eerder op een GP-motor reed.

Het is geen geheim dat Toprak droomt van de MotoGP. Dit was officieus ook een van de redenen waarom hij ooit Kawasaki verliet en de overstap maakte richting Yamaha. Nu hij voor de blauwen het hoogst bereikbare in het WK Superbikes behaalde, ligt de vraag weer helemaal op tafel of ‘Stoprak’ een kans krijgt in de GP’s.

Dat ze er bij Yamaha wel oor naar hebben is ook duidelijk. De 2021 WSBK kampioen kreeg niet voor niets de kans om twee dagen met de fabrieks M1 aan de slag te gaan op het Circuito Angel Nieto in Jerez. En dankzij het goede weer kon Razgatlioglu ook nog enkele indrukwekkende tijden klokken. In het gezelschap van jongens als Lorenzo Savadori, Dani Pedrosa, Jonas Folger en Stefan Bradl zette Toprak 116 rondjes neer, met een toptijd van 1.38.8 op 7 tienden van de snelste Yamaha die bereden werd door Cal Crutchlow. GP-veteraan Dani Pedrosa klokte 1.4s sneller af dan Razgatlioglu op een KTM.

Toprak tweette na afloop van de test nog dat hij erg tevreden was om een eerste gevoel te krijgen op de M1 en dat zijn focus ook meer daarop lag, dan op snelle rondetijden. To be continued? Laten we hopen!