Suzuki presenteert SV650X

Niemand ontsnapt aan de neo-retro’s. Nadat Kawasaki eerder al een teaser toonde van de Z900RS, toont Suzuki nu ook een retro-bike op basis van de SV650. Of deze motor effectief in productie zal gaan, is nog onduidelijk.

Het is geen geheim dat de ontwikkeling van nieuwe motoren bij Suzuki sinds de crisis van 2008 nogal traag verloopt, en dus lijkt het nieuws van de SV650X niet erg speciaal. De SV650 was een succesformule in 1999 die de tand des tijds wonderwel doorstaan heeft tegen concurrenten als Kawasaki’s ER-6 of Yamaha’s MT-07, al ben ik nu niet bepaald diep onder de indruk van de nieuwe variant.


Een kopkuipje, twee andere zijcovertjes en een geribbeld zadelovertrekje zijn zo ongeveer de enige aanpassingen tegenover de standaard SV, samen met de verhoogde clip-ons die waarschijnlijk nog in stock waren van de vorige generatie half-gekuipte SV650’s. Ohja, en als je goed kijkt, zie je vooraan nog twee mini-verstralers die verdwaald zijn vanop een adventure bike.

Smaken verschillen uiteraard en ik twijfel er niet aan dat deze SV650 even aangenaam zal rijden als al zijn voorgangers, maar het blijft zonde om te zien hoe er niets meer overblijft van onderstaande conceptbike. Het bewijs dat je met een SV écht wel coole dingen kan bouwen.


Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.