Jonathan Rea is de 2017 WSBK Wereldkampioen

Johnny Rea heeft geschiedenis geschreven door in Magny-Cours zijn derde WSBK-titel te winnen. Niemand deed het hem ooit voor en bovendien was het de 50ste overwinning van zijn carrière.

“Ik ben enorm trots op mijn team en eerlijk gezegd kan ik mijn emoties niet onder woorden brengen,” aldus de drievoudig kampioen. “Ik reed over de meet, maar dit is een overwinning voor het hele team. Er waren zoveel mensen nodig om dit mogelijk te maken en ieder seizoen is verschillend en speciaal op een unieke manier.”

“In 2015 ging alles vanzelf. Ik kwam als nieuweling bij een goed team met een doorontwikkelde motor. Ik sprong erop en was meteen klaar voor de overwinning. In 2016 kregen we de nieuwe ZX-10R en hebben we alles zelf moeten uitzoeken. Vorig seizoen was een groot succes, en ook al scoorden we niet zo veel punten, we sloegen er wel in om de motor te begrijpen en te winnen.”

Met 35 overwinningen van zijn overwinningen bij Kawasaki, heeft Rea er drie geweldige jaren opzitten. Het team won dit jaar al 12 keer en Rea kon niet genoeg benadrukken hoe goed zijn team is.

“Dit seizoen hebben we de sterkte van het team, het fabriek, en Pere (Riba, Rea’s teammanager, nvdr.) laten zien. De winter tests waren moeilijk, maar we hebben alle problemen overwonnen en waren klaar voor de winst in Phillip Island.”

 

Met nog vijf races te gaan in 2017 heeft Rea de kans om zijn palmares nog wat extra glans te geven, al mikt de dertiger ook op een frisse start in 2018.

“Meteen na de race ben ik beginnen denken over het seizoenseinde. 2018 lijkt momenteel nog één grote onzekerheid en we moeten begrijpen hoe de motor zal werken met de nieuwe regelgeving. De tests deze winter worden belangrijk en ik kan alleen maar zeggen dat ikzelf en Kawasaki er weer voor de volle 100% tegenaan gaan.”

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.