Spypics: Kawasaki Ninja 300 wordt Ninja 400

Enkele weken geleden doken beelden op van een Kawasaki Ninja 400. Op zich geen groot nieuws, want zowel in de States als in Japan bestaat dit model als een downgrade van de Ninja 650. Nu blijkt echter volgens insiders dat dit een opvolger voor de Ninja 300 wordt, en dat is groter nieuws.

De Ninja 300 is immers een wereldwijd model, en dat betekent dat we volgend jaar in Europa ook een 400 krijgen, die meteen gehomologeerd zal worden voor het WK Supersport 300. Op deze manier zal Kawasaki vol de concurrentie aan kunnen gaan met Yamaha’s 320cc R3 en Honda’s CBR500R. De reden voor deze boost in cilinderinhoud is trouwens logisch, want op deze manier kan Kawa een zo krachtig mogelijke motor bouwen die toch binnen het A2-rijbewijs past.

Uit de spypics leiden we af dat er weinig veranderingen zullen zijn aan de demper, achterbrug, wielen en achterste schokbreker, al zou de motor misschien wel een grotere benzinetank krijgen. Voor meer details is het nog even afwachten tot de EICMA motorbeurs begin november.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.