Spypic: 2021 Suzuki Hayabusa

Nog maar een paar dagen tot de lancering van de nieuwe ‘Busa en daar komt een eerste spypic.

Hoewel de markt voor dikke sporttoerers niet bepaald floreert, is de nieuwe Suzuki Hayabusa the talk of the town in de motorwereld. Het model werd legendarisch in de beginjaren 2000 en voor 2020 blaast Suzuki de naam nieuw leven in.Deze foto lijkt een screenshot van een promofilmpje en we twijfelen dus niet echt aan de authenticiteit. Wat opvalt is dat Suzuki ervoor kiest om het originele design in ere te houden met hier en daar wat moderne retouches. De gigantische uitlaatdemper(s) trekken de aandacht en zullen broodnodig zijn om door de emissienormen te komen.


Wat ons bij de volgende vraag brengt: blijft Suzuki bij een 1.300cc formule, of laten ze de cilinderinhoud groeien? Da’s immers een populaire truc in 2021, wederom om toch maar die Euro5-norm te halen zonder power in te leveren. Hoewel er bij Suzuki ook al jarenlang sprake is van een supercharged blok, lijkt die optie ons redelijk vergezocht.

Minstens even belangrijk voor de ‘Busa is wat gewichtsverlies t.o.v. het origineel, naast het aerodynamische aspect. Voor dat laatste merken we precies toch al winglets in de kuip, net zoals bij Suzuki’s MotoGP-racer. Op het teaserfilmpje van afgelopen week zagen we al dat de dikke Soes beschikt over alle mogelijke elektronische snufjes, nu enkel nog afwachten op de volledige onthulling.

via Asphalt&Rubber

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd

This image has an empty alt attribute; its file name is BANNER1-1024x1024.jpg