Spektakel tijdens European Classic Series in Spa-Francorchamps

De Bikers’ Classic blijft één van de mooiste motorevenementen in België. Dit jaar stonden er weer tal van activiteiten op het programma, al zijn alle racers uiteraard gefocust op de European Classic Series.

Dit klassement verzamelt niet enkel een resem prachtige klassieke motoren, want de laatste jaren zien we ook de deelname van een aantal toppiloten. Niet in het minst onze eigenste Stéphane Mertens, maar ook de Britse TT-held Guy Martin zakten af naar Spa om een potje te racen. Martin’s teamgenoot, Peter Boast is trouwens iets minder bekend, al reed hij ook verschillende keren de TT mee en in Engeland staat hij zowat aan de basis van het dirttrack racen. Stéphane Mertens vormde dan weer een team met Ian Martin aan boord van een Engelse Honda RC30.


Die motor zou het uiteindelijk begeven en ook de Classic Suzuki van Martin en Boast geraakte niet verder dan een 12de plek. Het Beringer Switzerland team van Martin Huber reed op hun Honda VFR750 naar een derde plek, de tweede plaats was voor Kaiser Classic Endurance met hun Bakker Kawasaki en het bovenste trapje was voor niemand minder dan Gian Mertens en Yves Bollaerts met hun Dholda Racing Honda RC30. Klik hier om mee te genieten van de fotogalerij van huisfotograaf Jonathan Godin.