Spa-Francorchamps droomt van MotoGP in 2020!

De directrice van het circuit van Spa-Francorchamps, Nathalie Maillet, heeft in een interview met de krant L’Avenir aangegeven dat ze het FIM Endurance WK én de MotoGP naar België wil halen.

Maillet gaf dit eergisteren al aan tijdens een zitting van het Waalse parlement, waarin ze de nadruk legde dat Spa-Francorchamps zich ook moet focussen op het aantrekken van “andere activiteiten en andere sporten dan enkel de autosport.” Séverine Cirlande, de communicatie en PR-manager van het circuit bevestigt dit bericht: “De ambities zijn er om het WK Endurance in 2018 opnieuw naar Spa te brengen. Een project rond de MotoGP staat op het programma voor 2020.”

In het artikel van L’Avenir komt ook voormalig Belgisch GP-winnaar Didier de Radiguès aan het woord. Hij blijft redelijk koel bij het voorstel. “Zowel op vlak van de infrastructuur, de logistiek, de veiligheid en de politiek is er veel werk aan de winkel. Momenteel is Spa-Francorchamps allesbehalve klaar voor deze uitdaging. Dat kan natuurlijk veranderen, al vrees ik voor een sterke tegenreactie op deze aankondiging. Het verbaast me de Mevr. Maillet niet meer specialisten geconsulteerd heeft, vooraleer ze deze boodschap de wereld instuurde. Ik ben dus niet erg overtuigd, al kan je niemand verbieden van te dromen.”

PR-manager Cirlande vulde verder nog aan dat Maillet wel al contacten heeft gehad met Eurosport Events en Dorna, de organisaties achter de MotoGP. Beide zouden interesse getoond hebben, al ging het voorlopig slechts om een eerste contact.