Snelheidsbeperking op de Autobahn?

Duitsland voert vanaf mei 2016 een snelheidsbeperking tot 120km/u in op stukken van de Autobahn, meerbepaald op stukken van de A81 en A96 in Baden-Württemberg.

Deze snelheidsbeperkingen maken deel uit van een testproject van verkeersminister Winfried Hermann van de groene partij Bündnis 90/ Die Grünen. Die wil zo het aantal dodelijke verkeersslachtoffers naar beneden halen.

In 2013 probeerden de Duitse groenen reeds om een snelheidsbeperking van 120km/u over het gehele snelwegennetwerk in te voeren, maar dat ging niet door. Ook nu zijn er felle reacties van auto- en motorliefhebbers van over heel Europa. Niet in het minst omdat de snelheidsbeperkingen ingevoerd worden in de provincie Baden-Württemberg, vlak naast de deur van o.a. Porsche en Mercedes.

Uit een rapport van 2008 leren we dat er toen op 52 procent van de Autobahn geen verplichte snelheidslimiet gold. Mocht het project van de Winfried Hermann een succes zijn, dan zou dat getal wel eens in sneltempo tot 0% gereduceerd kunnen worden. Geniet dus nog van de vrije Autobahn zolang ze bestaat.

Bron: DRIVR