Siméon naar MotoGP? Kostprijs: 1 miljoen euro

Het MotoGP-transferseizoen is bijna afgerond, al hopen we dat het belangrijkste nieuws voor België nog moet komen. Xavier Siméon wordt immers gelinkt aan Reale Avintia, maar daar hangt een stevig prijskaartje aan vast.

1 Miljoen euro is het bedrag dat Siméon en zijn entourage van Zelos op tafel moeten leggen. En alsof dat niet volstaat, is de concurrentie ook niet van de minste. De contracten van zowel Hector Barbera als Loris Baz worden niet verlengd en dus aast iedereen op één van de Avintia Ducati’s. De bekendste naam is voormalig Moto2-winnaar Tito Rabat.

Het lijkt er dus op de Siméon sowieso voor de tweede plek gaat, net zoals de Fin Mika Kallio. Die laatste staat trouwens goed aangeschreven bij Dorna omdat er in 2019 opnieuw een Finse GP zal zijn. Met een huidige 19de plek in het Moto2-kampioenschap is Siméon niet de meest voordehandliggende keuze, maar hey, “Money makes the world go round.” Bovendien heeft onze landgenoot in het verleden al bewezen dat hij goed overweg kan met zwaardere bakken, we zijn dus zeer benieuwd.

Via MCN

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.