SIC Racing Team in MotoGP vanaf 2019

Het is eindelijk officieel: Sepang International Circuit (SIC) neemt vanaf het seizoen 2019 de 2 MotoGP startplaatsen over van het Angel Nieto Racing Team. Ook de overeenkomst met Yamaha is rond. De komende 3 jaar zal SIC dus 2 M1 machines leasen.

Deze week is er dan eindelijk een einde gekomen aan de geruchten die al maanden in de lucht hingen. Het Angel Nieto Racing team en het Sepang International Circuit hebben een overeenkomst gesloten over de overname van de 2 startplaatsen. Vanaf 2019 zal het Spaanse team dus niet meer terug te vinden zijn op de starting grid. In de plek komt het Sepang International Circuit dat als nieuw Yamaha satelliet MotoGP team zal aantreden. Daarmee behoudt Yamaha een satelliet team in de MotoGP nadat eerder dit jaar Hervé Poncharal liet weten dat Tech3 van Yamaha zou overstappen op KTM.

Wie met de 2 SIC Yamaha’s gaat racen, is nog niet officieel bekend gemaakt. Wel is het zo goed als zeker dat de Italiaan Franco Morbidelli een zitje zal krijgen. De lijst met kandidaten voor de andere plek is behoorlijk lang: Bradley Smith, Alvaro Bautista, VR46 protegé Lorenzo Baldassarri (nu nog Moto2), of toch dan toch Dani Pedrosa?

Jorge Martínez ‘Aspar’ zal de rol van sportief adviseur opnemen bij het nieuwe SIC MotoGP team. Als team manager wordt de Nederlander Wilco Zeelenberg getipt.

 

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.