SCOOP: Nieuwe BMW GS

Via een goedgeplaatste bron binnen BMW zijn we te weten gekomen dat het merk werkt aan een nieuwe GS. Of tenminste: een adventure/touring gericht model want of de naam GS behouden blijft, lijkt ons sterk.

De Duitsers zijn achter de schermen namelijk druk bezig aan een kleine hoogpoter op het platform van de G 310 R. Net zoals de nakedbike zal deze motor een symbiose zijn van BMW’s Research & Design en het (goedkope) labeur van de arbeiders in de TVS-fabrieken in IndiĆ«.

Eerder deze week lazen we al dat TVS een G 310 R afgeleide gebouwd heeft in de vorm van de ‘Akula’ een klein racertje. De kans dat die motor naar Europa zou komen, acht onze bron onbestaande, al lijkt het ons niet meer dan logisch dat een kleine adventure goed zou scoren in de groeimarkten.

 

thequint-2016-02-a5f02303-f5a5-421b-99ce-47ebb81031a3-Akula
De TVS Akula, een eerste afgeleide van het G 310 R platform.

Vorige maand schreven we bovendien dat ook KTM zit te broeden op een 390 Adventure, dus 2017 zou mogelijks wel eens een jaar vol kleine avontuurtjes kunnen worden. Schrijf je rechts op deze pagina in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!