Sasha de Vits klaar voor 2024 IDM met team SWPN

Sasha de Vits, één van België’s grootste wegracetalenten, zal dit jaar in het IDM strijden met team SWPN. Het wordt voor hem een opstapjaar in de supersportklasse aan het stuur van een Yamaha YZF-R6. Samen met Jef van Calster en Luca Devleesschauwer vormt de Vits een mooi Belgisch trio in het heel internationaal gekleurde Duitse supersport kampioenschap.

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind zal dit jaar opnieuw in twee klassen aantreden in het prestigieuze IDM. Rob Hartog zal voor het derde jaar op rij uitkomen in de Superbike klasse. Sasha de Vits is de nieuwe aanwinst van het door Yamaha Motor branch Benelux ondersteunde team. 

De 22-jarige Belg is geen onbekende in het IDM en de ‘Yamaha familie’. In het verleden kwam hij uit in de Yamaha R3-Cup en de IDM Supersport 300 categorie. Op nationaal niveau heeft hij afgelopen jaar kennis gemaakt met het rijden in de Supersport 600 klasse. Dit jaar zal in het teken staan van het leren kennen van de Yamaha YZF-R6 en de manier van werken van het team, om stap voor stap dichterbij de kop van het deelnemersveld te komen.

Sasha de Vits (tweede van rechts op de foto): “Ik ben eerst en vooral heel dankbaar voor de kans die ik krijg van SWPN. Ik ben heel blij om voor dit topteam te rijden en ben ook heel benieuwd en enthousiast naar onze samenwerking. Laten we er een heel mooi seizoen van maken!”?

Teammanager Frank Brouwer: “Na een voor het team succesvol 2023, ben ik blij dat wij nu ook onze plannen voor dit jaar bekend kunnen maken. Samen met Rob Hartog hopen wij onze weg naar succes te kunnen vervolgen bij de superbikes. Sasha is voor ons als team nieuw maar wel iemand die wij al enige tijd volgen. Wij zien in hem de nodige potentie en hopen voor hem stabiliteit te creëren en hem verder te ontwikkelen als rijder. Met ondersteuning van Yamaha Motor branch Benelux en alle overige partners kunnen wij als hecht team niet wachten om met elkaar weer het circuit te betreden. 

Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe branch Benelux (rechts op de foto): “We zijn erg trots dat we het SWPN team, partner van Stichting Zorgeloos Kind, al meerdere jaren hebben kunnen ondersteunen en samen vele successen hebben behaald. Onder de gepassioneerde begeleiding van Team manager Frank Brouwer twijfel ik er niet over dat we ook komend seizoen weer vele podiums zullen pakken met de rijders Rob Hartog en Sasha de Vits. Rob heeft vorig seizoen veel pech gehad met zijn blessure en we kunnen dan ook niet wachten om hem weer in de top van het IDM Superbike te zien rijden met zijn R1M. Met Sasha verwelkomen we een bekende van de Yamaha R3 Cup terug in de Yamaha Racing familie en verwachten we dat hij een perfecte match is met onze Yamaha R6. We wensen team SWPN en de rijders heel veel succes toe!” 

Het IDM seizoen start het eerste weekend van mei op de Duitse Sachsenring. Het team is op dit moment druk in voorbereiding om de nieuwe motoren te prepareren waarna er in april getest zal worden in Spanje.