RIP Nicky Hayden 1981-2017

Nicky ‘The Kentucky Kid’ Hayden overleed gisteren in Cesena aan de gevolgen van een verkeersongeval. De MotoGP wereldkampioen uit 2006 werd 35 jaar.

In een statement van het Red Bull Honda WSBK-team, bedankt zijn broer Tommy Hayden alle fans voor de steun.

Tommy Hayden: “Uit naam van de hele familie Hayden en Nicky’s verloofde Jackie wil ik iedereen bedanken voor hun steun – het doet ons goed om te weten dat Nicky zoveel mensen heeft geraakt op zo’n positieve manier. Ondanks dat het een verdrietige tijd is, willen we dat iedereen Nicky op zijn gelukkigst zal herinneren – op een motor. Hij droomde als kind er al van om professioneel coureur te worden, niet alleen heeft hij dat behaald maar wist hij ook de top te bereiken door wereldkampioen te worden in deze sport. We zijn daar zo ontzettend trots op. Naast deze ‘publieke’ herinneringen, hebben we ook vele mooie herinneringen aan Nicky toen hij thuis was in Kentucky, in het hart van de familie. We zullen hem vreselijk gaan missen. Het is ook belangrijk voor ons om de medische staf van het ziekenhuis te bedanken voor voor hun support – ze zijn erg goed voor ons geweest. Met medewerking van de autoriteiten de komende dagen hopen we Nicky snel thuis te krijgen.”

Als klein MaxxMoto-eerbetoon aan Nicholas Patrick ‘Nicky Hayden, deel ik graag nog dit artikel uit de New York Times van 2007 met jullie. Het is een long read, geschreven op het moment dat duidelijk werd dat Nicky zijn kampioenschapstitel uit 2006 niet zou verlengen, die perfect weergeeft hoe professioneel en toegewijd Nicky Hayden was.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.