Rins naar Suzuki in 2017

Moto2 kampioenschapsleider Alex Rins zal volgend jaar uitkomen voor het Suzuki Ecstar MotoGP team. Daarmee wordt de jonge Spanjaard teamgenoot van Andrea Iannone.

Rins wees eerder nog aanbiedingen af van satelliet teams en sinds Maverick Viñales tekende bij Yamaha werd het duidelijk dat Rins zijn plek zou innemen voor de komende twee jaar. Suzuki teammanager Davide Brivio was alvast opgetogen over de aanwinst: “Alex Rins is een jonge rijder die zijn talent al vaker heeft getoond. Hij vecht in iedere klasse mee voor de titel en hij is het type rijder dat we in de toekomst willen ondersteunen. Voor ons is de combinatie met Andrea Iannone perfect, zo hebben we een ervaren rijder en jong talen in huis wat ideaal is voor de verdere ontwikkeling van de GSX-RR.”

Espargaro out

Dit bericht bevestigd meteen ook dat Aleix Espargaro het team zal verlaten. “Het was geen gemakkelijke keuze en we willen Aleix bedanken voor zijn passie en harde werk. We wensen hem veel geluk in de toekomst en zullen hem ten volle blijven ondersteunen tot het einde van het seizoen.”

Volgens insiders zou Espargaro richting Aprilia vertrekken, waar hij naast Sam Lowes zou rijden die nu nog furore maakt in de Moto2.

En Zarco?

De situatie voor Suzuki in 2017 was geen gemakkelijke omdat er ook een optie was op de huidige Moto2 kampioen Johann Zarco. Er werd gedacht dat Zarco plaats zou nemen op een satelliet Suzuki, maar die deal is nog niet zeker en in tussentijd lijkt het erop dat Zarco een zitje zou krijgen bij Tech 3 Yamaha.

Naamloos-1