Repsol Honda stelt 2019 machines voor

25 jaar. Zo lang loopt de samenwerking al tussen Repsol en Honda in de MotoGP, en daarom mocht de 2019 teamvoorstelling in Madrid een beetje specialer zijn dan anders.

Niemand minder dan voormalig wereldkampioenen Mick Doohan en Alex Criville voegden zich bij teamgenoten Marc Marquez en Jorge Lorenzo voor de onthulling van de RC213V, de 2019 versie van de Honda MotoGP machine.

Voor een groot publiek met internationale media, gasten, sponsors en partners werd de sluier van de 2019 machines gelicht. 

“Deel uitmaken van de Repsol-familie is een voorrecht”, liet Marc Marquez weten. “Toen ik klein was zag ik de overwinningen van deze twee renners aan mijn zijde. Het is ongelooflijk dat ik hier nu zelf sta. De relatie met Honda en Repsol is erg sterk, we zullen blijven vechten om het maximum eruit te halen. We zijn dan misschien wel een dream team op papier, maar het gaat uiteindelijk om de resultaten en overwinningen. Dat is wat we willen.”

De zevenvoudig kampioen had het ook even over zijn winter waarin hij herstelde van een schouderoperatie: “Het was de meest saaie winter van mijn leven. Na uren revalideren heb ik mijn motor zelfs nog niet aangeraakt. Het seizoen kan niet snel genoeg beginnen.”

Lorenzo liet weten dat hij heel blij is dat hij bij dit team is gekomen: “Het niveau is hier ongelooflijk en ik ben klaar om het de beste te geven die ik heb.” De vijfvoudig wereldkampioen sprak ook over zijn blessure: “Ik wou dat ik hier in perfecte gezondheid kon staan, maar we moeten de dingen aanvaarden zoals ze zijn. Ik zal niet in Sepang rijden maar je kunt op mij rekenen in Qatar.”

Wat denkt hij van zijn kansen op de Honda? “Het is nog te vroeg om te zeggen hoe ik me aan de Honda zal aanpassen. Zelfs in de tests in Valencia was ik niet klaar en niet volledig fit na de blessures aan mijn voet en hand. Ik vind de motorfiets erg leuk rijden, hij is wendbaar en snel – eigenschappen waar ik van hou. We moeten nog heel wat verbeteren, maar het is een eer om deel uit te maken van zo’n succesvol team.”

Repsol Honda en Marquez trekken volgende week naar Sepang voor de eerste van de voorjaarstesten. Lorenzo herstelt nog van zijn polsbreuk en zal pas eind februari deelnemen aan de testen in Qatar.