Petrucci pakt ritwinst in dakar na tijdsstraf price

Tenzij je de laatste dagen onder een steen hebt geleefd, weet je dat MotoGP-held Danilo Petrucci één van de publiekslievelingen is in de Dakar. Hoewel er grote ogen getrokken werden toen hij zijn overstap van MotoGP naar het offroaden bekend maakte, heeft hij nu zijn eerste ritwinst te pakken.

“Ik kan niet schrijven, ik ben aan het huilen als een klein kind”, liet de sympathieke Italiaan op Instagram weten nadat hij de ritwinst op z’n naam mocht schrijven. Die kwam er overigens pas na een tijdsstraf voor ex-winnaar Toby Price.

Petrucci speelt niet meer mee voor het eindklassement na technische problemen in het begin van de rally, maar dankzij de nieuwe regels, mocht hij wel opnieuw van start gaan. Eerder eindigde hij al een keer op de derde plek en nu moest hij amper 14 seconden toegeven op koploper Price. Toen bleek dat die laatste te snel gereden had in een gecontroleerde zone, ging de ritwinst naar Petrux.

In het klassement zakt Price naar de zesde plek, al domineert KTM nog steeds met Sam Sunderland en Mathias Walkner gevolgd door de Yamaha van Adrien van Beveren.