Petrucci klaar voor Dakar!

KTM MotoGP-rijder Danilo Petrucci is klaar om deel te nemen aan de Dakarrally. Da’s op zijn lichts gezegd een merkwaardige carrièreswitch voor de racer die komend weekend zijn laatste race in de MotoGP rijdt.

“Het is een uitdagende onderneming, maar we geloven oprecht in Danilo’s talent en zijn doorzettingsvermogen”, aldus KTM’s motorsportdirecteur Pit Beirer. Petrucci’s weg richting MotoGP was al opmerkelijk aangezien hij doorgroeide van bij de superbikes (en dus niet via Moto2 of Moto3). Bij Ducati zette hij de kroon op z’n carrière met twee overwinningen. Dit seizoen kwam hij uit voor KTMTech3, al wil de 32-jarige Italiaan er nu dus nog een heel nieuw hoofdstuk aanbreien.

“Het was altijd mijn droom om de Dakar te rijden, al sinds ik in de jaren ’80 en ’90 naar de wedstrijd keek op TV”, zo vertelt Petrucci die onlangs in Dubai reeds trainde op zijn 450 rallymotor in het gezelschap van o.a. KTM teamrijders Toby Price, Mathias Walkner en de huidige Dakar-kampioen Kevin Benavides. Zodra de GP in Valencia achter de rug is, zal Petrucci zich volledig richten op het 14-daags avontuur waarbij hij meer dan 8.000km in de woestijn mag afwerken. Voor volgend jaar komt KTMTech3 uit met een team van rookies met Raul Fernandez en Remy Gardner.