Onze man in de Ténéré Travel Trophy (1)

Onze man Allan trok zijn rijlaarzen aan om deel te nemen aan Yamaha’s Ténéré Travel Trophy. Een evenement dat Ténéré rijders verenigt voor on- en offroad rijplezier van in Frankrijk tot Spanje. Aangezien het de eerste editie is, weten de deelnemers ook nog niet 100% wat te verwachten, al kan je wel zeker zijn dat het een feestje wordt met meer dan 100 gelijkgestemde motorzielen.

Tekst en foto’s: Allan Straetemans (A.S.Moto)

Op zaterdag vertrokken we vanaf de carpoolparking van Vilvoorde. De bus zat ongeveer halfvol met Nederlanders en dan kan je de ambiance al wel raden. Met pakweg 46 deelnemers vertrokken we richting Dreux, de rest reed op eigen houtje naar daar. Tegen 17u arriveerden we op het domein Comteville in Dreux, iets ten Westen van Parijs. Rond het kasteel is ‘Tenere Town’ opgebouwd, oftewel ons rondreizend bivouac. We verblijven hier twee nachten. Het begint gewoontegetrouw met de tentjes op te zetten en vanaf dan gaat de biertap open, net een festival! Helaas ook met bijhorende prijzen voor de pintjes, maar goed. Op de eerste avond is het genieten van een BBQ en live muziek, wat met zo’n 100 deelnemers meteen resulteert in een heel gezellige drukte. Na de welkomstbriefing en live music is het om 23u tijd om onze tent op te zoeken.

Modderploeteren en zweten

Vandaag blijven we op het 33 hectaren grote terrein. Er is een “outride” voorzien van ong 65 km. Een rondje in de buurt met tamelijk wat offroad in verwerkt. Onze eerste doorwading kunnen we al afvinken.

In de namiddag hebben we met onze groep ingeschreven om de 8 secties onder begeleiding van een Yamaha instructeur rijden. Van makkelijke stukken tot over crossbanen en tamelijk technische tracks door de bossen hier op het terrein. We krijgen tips and tricks van de instructeurs en zweten ons kapot.

Uiteraard is er ook een soort van wedstrijdformule waarbij je dagelijks punten kan verdienen. Dit keer stond die in het teken van pakweg 15m zo traag mogelijk rijden. Met twee rij-instructeurs in ons groepje dachten we wel kans te maken maar we kwamen nog niet in de buurt van de winnaar zijn tijd. Hij deed meer dan een minuut over het kleine stukje! Dat hij een trial verleden heeft zal daar toch wel wat mee te maken hebben.

In de late namiddag zijn nog enkele workshops voorzien.
RALS, remote area live support
ORDR, off road damage repair.

Moe en voldaan vliegen wij in het bier… de komende dagen, meer motorplezier, blijf dus zeker de verhalen volgen!