Nieuwe raceklasse in Amerika…voor Baggers

Dit is geen 1 aprilgrap. MotoAmerica heeft aangekondigd dat er binnenkort een nieuwe raceklasse zal komen voor baggers. Naast de gebruikelijke supersport en superbikes, krijgen we binnenkort dus ook dikke V-twins die door de corkscrew in Laguna Seca bulderen.

De motormarkt in de V.S. doet het ondanks enkele jaren van hoogconjunctuur niet bijzonder goed en vooral het meest Amerikaanse der ‘Muricaanse motormerken zit wat met de handen in het haar. Reden genoeg om een raceklasse op te starten die focust op de straatmotoren die het in Amerika goed door: Baggers. Vergeet DEME of Jan de Nul, het gaat hier om forse toermotoren die achteraan uitgerust zijn met fikse zijtassen (‘bags’ in het Engels) waarvan de naam komt. Maar of je nu met zo’n dingen moet gaan racen…?

Er staan in ieder geval al veertien teams klaar die stuk voor stuk gesponsord worden door gekende Amerikaanse bedrijven uit de motorsector en ook Drag Specialities (het V-twin gerichte merk van accessoiresgigant Parts Unlimited) zal haar steentje bijdragen om de reeks te sponsoren.

We kunnen de eerste Youtube mailcompilatie al niet afwachten en zijn erg benieuwd om te zien welke – ongetwijfeld ex-racesterren op de terugweg – zich durven wagen aan dit avontuur. Om nog niet te beginnen over de invloed van deze klasse op de prijs van het oud ijzer. To be continued!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor 
iPhone of Androïd.