Nieuwe kleurtjes voor Kawasaki Z650

Een nieuw motorjaar betekent traditioneel ook nieuwe kleurstellingen. Kawasaki bijt de spits af met een paar nieuwe kleurtjes en uitvoeringen voor de Z650.

Nieuwe kleurtjes verklappen meteen ook welke motorfietsen geen grootste update krijgen voor het nieuwe modeljaar, al was dat voor de Z650 wel te verwachten. De nieuwe kleurstellingen liggen dan ook redelijk in lijn met wat er reeds beschikbaar was in 2021. En je moet niet twijfelen dat die beschikbaarheid één van de grote krachten van Kawasaki was vorig jaar, zeker op het moment dat de meeste concurrenten niet in de showroom stonden of niet leverbaar waren.

De Z650 is Kawasaki’s wapen in de middenklasse en deze opvolger van de eeuwig populaire ER-6n scoort heel goed bij rijders van alle aard. Met z’n krachtige tweecilinder en lichte rijwielgedeelte is het een allemansvriend die, als we de geruchten mogen geloven, er voor 2022 ook nog een neo-retro broertje bijkrijgt. De Z650 zelf zal ook weer beschikbaar zijn met twee accessoirespakketten, nl. Sport en Performance. De eerste moet het hebben van een duo-afdekkapje, windschermpje en nog wat kleine detailafwerking, terwijl de Performance-editie traditiegetrouw naast de een afdekkapje en windschermpje ook een Akrapoviç slip-on demper meekrijgt.