MV Agusta Brutale RS: 208pk én goedkoper dan RR

Met de nieuwe MV Agusta Brutale RS zet het merk uit Varese een goedkopere versie neer van haar Brutale RR.

Niet iedereen heeft zomaar even 32k (+ inschrijving/verzekering/etc) op de bank staan en dus komen de Italianen nu met een ‘basic’ versie van de Brutale RR. Het is te zeggen: ze hebben de elektronische Öhlins vering ingeruild voor mechanisch verstelbare vering van Marzocchi/Sachs en verder nog een aantal details zoals de clip-ons en voetsteunen aangepast. Het resultaat: een nagenoeg identieke motor als de Brutale RR die zo’n €6000 minder moet kosten.

Je beschikt dus nog steeds over 208pk en 116,5Nm koppel uit de dikke 998cc viercilinder die ophangt in een prachtig buizenframe. Ook de kleurtjes werden licht aangepast, al zien we nog net zo goed de full LED verlichting, een dik 5,5″ kleurendashboard met alle mogelijke elektronische snufjes, een mooie enkelzijdige achterbrug en ga zo maar door.

In Nederland zakt de prijs van 37k naar 29.150 euro. In België kost de RR €31.500 en verwachten we een gelijkaardige prijsdrop waarmee de Brutale RS nog maar een paar duizend euro duurder is dan gelijkaardige supernakeds van de andere merken.