Nieuwe kleurstelling voor Ducati Hypermotard SP

Ducati’s ultieme hooliganbike, de Hypermotard SP zal vanaf juni geleverd worden in een nieuw kleurtje. Onderhuids zijn er geen verdere aanpassingen.

Twee jaar na de introductie van de laatste generatie Hyper, is het tijd voor een nieuwe kleurstelling van de SP. Dit is de meest hoogwaardige uitvoering van de Hypermotard dankzij Öhlins vering, Marchesini smeedvelgen, een standaard quickshifter en nu dus ook een kleurtje dat refereert aan Ducati’s racemotoren in de MotoGP. Het volledige persbericht vind je terug onder de afbeeldingen.

Ducati presenteert de nieuwe kleurstelling voor de Hypermotard 950 SP en heeft de gehele familie geüpdatet naar Euro 5 standaard

  • De nieuwe kleurstelling van de Hypermotard 950 SP doet in zijn kleuren denken aan de racewereld en in zijn grafische lijnen aan de freestyle-sport, wat het dynamische karakter van de motorfiets onderstreept
  • Alle modellen in het Ducati Hypermotard 950 gamma voldoen aan de Euro 5 emissienorm 
  • De productie van de motorfietsen, die vanaf eind juni 2021 bij de dealers verkrijgbaar zullen zijn, is reeds begonnen in Borgo Panigale

Borgo Panigale (Bologna, Italië), 19 mei 2021 – De Ducati Hypermotard 950 familie is geüpdatet voor het modeljaar 2022 en introduceert een nieuwe kleurstelling voor de SP versie. Alle modellen voldoen aan de Euro 5 emissienorm* en zullen vanaf eind juni 2021 verkrijgbaar zijn bij de Ducati dealers.

De fun bike familie uit Borgo Panigale bestaat uit drie modellen: Hypermotard 950, Hypermotard 950 RVE en Hypermotard 950 SP. Drie verschillende keuzes, die het mogelijk maken voor de rijder om zowel plezier te hebben in de bochten als om gemakkelijk het stadsverkeer te trotseren met alle veiligheid die wordt geboden door Ducati’s geavanceerde elektronische uitrusting.

Het ontwerp van de Hypermotard 950 is geïnspireerd op de look van motards en draait om de dubbele uitlaat onder het zadel en het gereduceerde kuipwerk die de mechanische componenten zichtbaar laat, inclusief het trellis achterframe dat lichtheid en essentie uitstraalt. De ergonomie van de motorfiets, ook afgeleid van de motardwereld, zorgt voor een rijpositie met een rechtopstaand bovenlichaam en brede ellebogen, wat zich vertaalt in een geweldige voertuigbeheersing, terwijl het vlakke zadel de mogelijkheid van brede bewegingen in de lengterichting garandeert.

De nieuwe kleurstelling van de SP versie verwijst naar de wereld van de MotoGP in de keuze van kleuren en die van ‘freestyle sports’ in de grafische lijnen, wat het dynamische en fun karakter van de motorfiets onderstreept. De Hypermotard 950 SP vertegenwoordigt de top van het gamma en onderscheidt zich van de andere twee modellen door Öhlins vering met grotere veerweg, Marchesini gesmede velgen en standaard Ducati Quick Shift (DQS) Up and Down EVO.

Het motorblok van de Hypermotard 950 familie is de 937 cc Ducati Testastretta 11° tweecilinder, die in staat is om 114 pk te leveren bij 9.000 tpm en een vlak koppel te genereren met een piek van 9,8 kgm bij 7.250 tpm. Deze vermogens- en koppelwaarden blijven ongewijzigd bij de overgang naar de Euro 5 homologatie.

De versnellingsbak is geüpdatet om makkelijker in neutraal te zetten wanneer de motorfiets stilstaat en om een maximale precisie bij het kiezen van de versnelling te garanderen, dezelfde technische oplossing wordt gebruikt bij de Monster en de SuperSport 950. Bij dit systeem is de schakelklok in lagers gemonteerd wat minder wrijving oplevert. Bovendien is de veer van de versnellingshendel sterker belast om te voorkomen dat het systeem in de tussenstanden stationair blijft draaien, wat tot een grotere precisie leidt.

De Hypermotard 950 in Ducati Red kleurstelling, de Hypermotard 950 RVE gekenmerkt door “Graffiti” kleurstelling en de Hypermotard 950 SP in de nieuwe “SP” kleur zullen vanaf eind juni 2021 te verkrijgen zijn bij alle Ducati dealers. De motorfietsen zijn ook beschikbaar in een 35 kW versie voor rijders met een A2 rijbewijs.