Nieuwe 800 cc Street Triple in aantocht

De Street Triple krijgt binnenkort een opvolger die waarschijnlijk over een 800 cc motorblok zal beschikken.

Halverwege 2015 lekte er al een enquête uit die bedoeld was voor eigenaars en potentiële eigenaars van een nieuwe Street Triple. Daarin informeerde Triumph naar de interesse voor sommige specificaties van toekomstige Street Triple modellen en hier stond een Street aangegeven met een cilinderinhoud van meer dan 750cc die beschikbaar zou zijn in vier uitvoeringen.

Topmodel: 125 pk, Brembo, Öhlins

Naast een 110pk basismodel met niet regelbare Kayaba vering en een 115 pk R-versie met regelbare Showa demping en radiale Nissins, was er sprake van een ‘RT’ model met 125 pk en een hoop toeraccessoires. Het topmodel was de RS met 125 pk, Öhlins vering en Brembo remmen.

Dit alles sluit perfect aan bij de noodzaak van Triumph om een Euro4 goedgekeurde middenklasse naked in het gamma te hebben. In tegenstelling tot de Tiger 800 motor met een lange slag, lijkt het er trouwens op dat de nieuwe Street zijn extra longinhoud uit een grotere boring zal halen.

Recent dook er via Visordown een  spionagefoto op van de nieuwe Street Triple, al zijn de verdere details voorlopig even wazig als de foto’s.

Street street