Navigatie-app Waze introduceert optie voor motorrijders

De populaire app Waze heeft sinds gisteren een aangpaste functie voor motorrijders. Voortaan krijgen bestuurders van tweewielers andere routes waarin bvb. ook smalle weggetjes zitten die niet geschikt zijn voor automobilisten.

Nadat de app eerder deze week in opspraak kwam door haar populariteit bij automobilisten die de file willen ontwijken, is het nu dus de beurt aan motorrijders. Dankzij de grote Waze community, is het immers een kwestie van tijd vooraleer Waze alle populaire motorbaantjes kent en je route er ook op kan afstemmen.

De optimalisering van Waze voor motorrijders betekent ook dat de app beter kan aangeven wanneer je op je bestemming zal aankomen. Dit werd vooralsnog enkel voor automobilisten berekend en hield dus bvb. rekening met verkeersopstoppingen waar motorrijders amper door gehinderd worden.

Wil je de app op jouw smartphone ook instellen voor de motor, dan ga je simpelweg naar het menu instellingen, waarna je op de knop ‘Navigatie’ drukt en vervolgens aangeeft dat je met de motor rijdt.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste motornieuws?
Download de MaxxMoto App, voor iPhone of Androïd.