MV Agusta toont Brutale 1000

MV Agusta heeft een foto gelekt van de op stapel staande Brutale 1000, super naked die volgepropt zou zitten met elektronica en 180 pk moet gaan uitbraken. Het model zou er komen in 2017…

Verrassend nieuws gezien de financiële problemen van MV sinds de breuk met AMG, maar het is een feit dat het viercilinderplatform aan vernieuwing toe is. De Brutale 1000 zou uitgerust zijn met een totaal nieuw viercilinder-in-lijn motorblok dat meer dan 180 pk zou gaan leveren. Veel is er nog niet bekend: de cilinderinhoud zou 1.090cc bedragen, met een boring x slag-verhouding van 79 x 55 mm en kettingaangedreven nokkenassen. Het koppel zou 116 Nm bedragen en om aan de nieuwe Euro4 emissienormen te voldoen doet hij beroep op een elektronisch aangestuurd gashendel (ride by wire). Het ontwerp is van de hand van de Brit Adrian Norton.

MV Agusta Brutale 1000

Tractiecontrole, ABS, anti-wheelie en alle andere elektronische snufjes zullen er uiteraard opzitten, LED-verlichting mag niet ontbreken, terwijl er voor het frame nog steeds gekozen wordt voor een combinatie tussen een trellis sectie met gegoten schetsplaten. Het model zou evenwel nog niet te zien zijn op de beurs van Milaan, vermoedelijk wordt het wachten tot de lente van volgend jaar.

 

Naamloos-1