MV Agusta Superveloce AGO

Het einde van de maand komt in zicht, en dat betekent dat de ouwe bordeelsluipers bij MV Agusta hun drankrekening moeten betalen. Tijd voor nog maar eens een ‘not-so-very-special-edition’ van de MV Agusta Superveloce.

Na de Oro, de ‘S’, de Alpine en de gewone 800 is het nu de beurt aan de Ago. Niemand minder dan Giacomo Agostini wordt in de bloemetjes gezet met een aparte uitvoering die gelimiteerd is op 311 stuks – oftewel het aantal overwinningen dat de legendarische rijder bijeen sprokkelde, waarvan de eerste 15 motoren opgedragen worden aan Ago’s 15 wereldtitels.

Naar goede gewoonte is er, buiten de kleurstelling en wat ‘special parts’ (die in Schiranna gewoon ook als optie op het schap liggen) weinig anders aan deze motor t.o.v. de standaardmotor. Het blijft de gouwe ouwe 147pk sterke 800cc triple die in het bekende Superveloce rijwielgedeelte hangt. Je krijgt er uiteraard ook wel de handtekening van Ago bij voor de meerprijs van een luttele 12.000 euro in vergelijking met de Superveloce 800. Goed dus voor een totaal van 32.100 botsers, wat nog altijd minder is dan de 36k die je voor een ‘Alpine’ Special Edition moest neertellen…en je raad het al: die was in recordtijd uitverkocht.