Fabio Quartararo Wereldkampioen MotoGP

Fabio Quartararo heeft de wereldtitel MotoGP binnengehaald in Misano. Tijdens de wedstrijd kwam het nooit tot een echte strijd met zijn enige overgebleven rivaal Bagnaia, die helaas onderuit ging in de slotfase.

Fabio Quartararo reed een heel sterk en vooral consistent seizoen waarbij zijn concurrenten veel wisselvalliger voor de dag kwamen. Terwijl alle teams en rijders met de vinger richting de onvoorspelbaarheid van de Michelin banden wezen, bleef de Yamaha rijder beheerst en presteerde hij weekend na weekend.

Bagnaia bezwijkt onder druk

Ook tijdens het tweede raceweekend op Misano focuste Quartararo volledig op de kampioenschapstitel, terwijl concurrent Bagnaia vanaf de start aan de leiding ging. Het werd een strijd tussen de Ducati en de Honda van Marc Marquez die uiteindelijk de overwinning op zijn naam zou schrijven nadat Bagnaia strijdend ten onder ging. Het podium werd vervolledigd met Pol Espargaro en Enea Bastianini die aan het einde van de wedstrijd heel sterk kwam opzetten.

De titel van Quartararo is een gigantische opsteker voor Yamaha dat dit seizoen zeker niet over de snelste motorfiets beschikte. Naast het kampioenschapsfeestje, was er in Misano uiteraard ook veel aandacht voor het afscheid van Valentino Rossi met verschillende motoren in Rossi’s typerende fluogeel.