MV Agusta in gesprek met overnemers

Het botert al een tijdje niet tussen MV Agusta en investeerder AMG-Mercedes. MV Agusta CEO Giovanni Castiglioni zou het aandeel van Mercedes in zijn bedrijf graag nog zien afnemen en spreekt daarom nu met andere (mogelijke) investeerders.

De Italiaanse krant Il Giorno bericht dat Castiglioni in gesprek zou zijn met drie investeerders die de schuldenput van MV Agusta zouden kunnen vullen. Indien het aandeel van Mercedes-AMG onder de 20 procent zakt, moet MV immers 15 miljoen euro op tafel kunnen leggen.

Alles om de toekomst te verzekeren

Voorlopig is er nog weinig geweten over wie de investeerders zijn, Il Giorno schrijft enkel dat het gaat over twee investeringsfondsen (één Italiaans, één buitenlands) en de andere is een Italiaanse industrieel. Wel wordt er geopperd dat Castiglioni nu bereid zou zijn om een groter stuk van het bedrijf uit handen te geven dan de 25 procent van Mercedes-AMG. Het aandeel van Castiglioni zou zelfs kunnen teruglopen tot 49 procent indien dat nodig is om het kapitaal – en ook de toekomst van het merk – te verzekeren. Een vreemde wending aangezien het debacle met Mercedes begonnen is over hun aandeel dat naar mening van Castiglioni te groot werd.

Volgens Il Giorno zou de deal eind september rond moeten zijn. In tussentijd wachten we af wat er nog komt van het bericht over MV Agusta en Zagato… to be continued.