MV Agusta in financiële problemen

MV Agusta heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. Nadat we vorige week al berichten over de problemen met investeerder AMG, lijkt het bedrijf nu in zware financiële problemen.

Niets nieuws voor MV Agusta dat sinds de wedergeboorte van het merk 20 jaar geleden van de ene aan de andere investeerder werd door gegeven. Het vreemde is alleen dat deze situatie zich nu voordoet na een periode waarin het merk een enorme groei qua verkoop en omzet realiseerde. Oorzaak hiervan is meer dan waarschijnlijk de grote investering in een hoop nieuwe modellen die vervolgens aan erg competitieve prijzen in de markt werden gezet.

De remmen blijven krachtig, maar agressief bij het eerste aangrijpen.
Onlangs reden we nog met de nieuwe MV Agusta Brutale 800, die test lees je hier.

Al erger meegemaakt

Door de bescherming tegen schuldeisers zijn alle leningen nu bevroren en is het faillissement – tijdelijk – afgewend. Om uit de nauwe schoentjes te geraken, moet het bedrijf aantonen aan de rechtbank dat het in het voordeel van hun schuldeisers is dat het bedrijf overleeft.

Het is niet de eerste keer dat dit MV overkomt, sterker nog, in de periode onder Harley-Davidson vlag heeft het merk al ergere dingen meegemaakt. In april wordt het herstructureringsplan voorgesteld en het lijkt erop dat er naast ontslagen ook een verminderde productie zal volgen.