Mr. Martini maakt H1-kit voor Kawasaki Vulcan

Kawasaki’s Vulcan is een cruisertje op basis van een ER-6n motorblok dat erg goed verkoopt in Europa. Met dank aan custombouwer Mr. Martini komt er nu ook een coole retro-kit.

maxresdefault

De omgebouwde motor kreeg de naam ‘Vulcan 70′ mee, als verwijzing naar de seventies, één van Kawa’s glorieperiodes. De inspiratiebron is de Kawasaki H1 Mach III, een 500cc tweetakt driecilinder die als bijnaam ’the widowmaker’ droeg.

kawasaki-mrmartini-comparison-2x

Met 60pk uit het paralleltwinblokje van de ER-6, kan je de nieuwe custom moeilijk een widowmaker noemen, al is het wel een enorm leuke stijloefening. In totaal worden er 100 Vulcan 70’s gebouwd – waarschijnlijk hoofdzakelijk voor de Italiaanse markt- al komt er ook een kit met een geverfde tank, zijpanelen, nieuwe uitlaat, ander zadel met achterlicht, voetsteuntjes en een custom subframe.

Schermafbeelding 2016-06-18 om 19.45.39

De prijs van de kit is momenteel nog niet bekend, al zou de Italiaanse prijs voor de volledig omgebouwde motor 10.990 bedragen. Ongeveer hetzelfde bedrag waarvoor je het origineel in gebruikte staat kan terugvinden dus.

Naamloos-1